El CEEC ha celebrat aquest matí la quarta sessió del cicle de seminaris "Hidrogen en Acció" que en aquesta ocasió ha estat dedicat al Power-to-power, l’aprofitament elèctric de l’hidrogen.  La sessió, moderada per Teresa Navarro d’INDOX i organitzada pel Grup de Treball d'Hidrogen, ha girat al voltant de la descarbonització al sector sanitari des de la perspectiva hospitalària.

La jornada ha comptat amb la participació del responsable de medi ambient i gestió energètica de l’Hospital Germans Trias i Pujol, Eduardo Calderón, qui ha explicat l’objectiu de l’hospital de reduir la petjada de carboni derivada de la seva activitat. Calderón ha comentat que, d’entre tots els vectors ambientals, s’han focalitzat en l’energètic i els directes derivats dels GWP, els gasos d’anestèsia, que ja han aconseguit reduir en un 27% el darrer any.

A continuació, l’expert ha parlat de com estan descarbonitzant-se energèticament. El seu principal repte era l’antiga infraestructura de l’hospital i com podien adequar la reforma energètica a les normatives vigents per aconseguir reduir la demanda, eliminar els combustibles fòssils i instal·lar energies renovables.

Per assolir els objectius establerts, han apostat pel vector de l’hidrogen donant resposta a les fites que s’han marcat: utilitzar energia de proximitat, facilitar l’emmagatzematge i gestionar la flexibilitat de la demanda. Per aquest motiu, des de l’hospital han decidit treballar amb l’hidrogen verd i s’han presentat al projecte de compra pública innovadora per tal de crear una xarxa hospitalària on l’hidrogen sigui el vector principal. Per exemple, Calderon ha explicat que volen garantir el funcionament d’equips crítics amb tecnologia H2.

La sessió ha finalitzat amb un torn obert de preguntes, on s’han pogut resoldre dubtes respecte a les característiques de l’espai i emmagatzematge dels equips nous.

El cicle de seminaris "Hidrogen en Acció" finalitzarà amb la següent sessió dedicada als vectors alternatius i combustibles sintètics.