El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), en la seva aposta per l’energia fotovoltaica, ha promogut, juntament amb dos dels seus socis, el llançament d’un grup de treball específic per aquesta tecnologia neta. El grup es va constituir formalment l’11 de juny en una reunió telemàtica amb els seus integrants, que sumen més de seixanta organitzacions. Els socis promotors, l’enginyeria Siconia i el despatx Dauss Advocats són una bona mostra de la col·laboració entre diferents entitats catalanes que es dona dintre del CEEC per promoure a Catalunya la transició energètica.
El Grup de Treball de Fotovoltaica té per objectiu difondre les aplicacions pràctiques, models de negoci, alternatives pel finançament i els beneficis d’aquesta energia neta. Paral·lelament, una altra intensió del grup és actuar com a dinamitzador dins del sector, generant així noves oportunitats pels associats del CEEC, amb col·laboració amb les autoritats públiques catalanes.
La fotovoltaica és una energia neta imprescindible per dur a terme la transició energètica, ja que gràcies a la privilegiada zona geogràfica del país, la quantitat d’hores de llum és una de les més altes del món. Aquesta situació facilita l’abundància necessària d’energia produïda pel sol perquè esdevingui un dels eixos clau per a un canvi de model sostenible. Tot i així, Catalunya és una regió caracteritzada per tenir una potència instal·lada molt més baixa que altres regions amb característiques similars. El Grup de Treball vol contribuir a solucionar aquest problema, afavorint un desenvolupament de la fotovoltaica del que es beneficiï la ciutadania i el territori.
Juntament amb aquest nou grup, el CEEC ja compta amb un total de deu grups de treball compresos en cinc categories: energies renovables (autoconsum, geotèrmia i fotovoltaica), serveis (enllumenat), edificació (façanes intel·ligents, ACFM – CEEC), indústria (polígons 4.0) i transversals (formació, pobresa energètica i normativa).