L'aigua, al llarg de la història, sempre ha estat en el centre del debat social. Durant els últims anys al nostre país la climatologia està sent un tema candent a causa de la recurrent sequera amb períodes llargs sense ploure en els que hi ha hagut que fer grans esforços d'estalvi d'aigua i d'altra banda, amb hiverns de pluges torrencials que han provocat grans inundacions.
El nostre model de benestar tal com ho coneixem en l'actualitat, no es concep sense una quantitat i una qualitat suficient d'aigua potable, un recurs ineludible en el consum humà. No som conscients de la quantitat d'aigua i energia que utilitzem quotidianament. Més del 20% de l'energia utilitzada en la llar procedeix de l'escalfament i utilització de l'aigua sanitària. Per tant, si reduïm el consum d'aigua estarem paral·lelament disminuint el consum energètic en la mateixa proporció, afavorint la protecció del medi ambient, el creixement sostenible i la nostra pròpia economia.
Les empreses hoteleres tenen un fort imperatiu comercial i moral per a abordar l'ús de l'aigua. El cost és un factor important: l'aigua representa el 10% del cost total de subministraments. Molts hotels paguen dues vegades per l'aigua que consumeixen: una per comprar-la com a aigua potable i una altra per desfer-se d'ella com a aigua residual. Segons l'Agència de Medi Ambient del Regne Unit, un hotel pot reduir fins a un 50% el seu consum d'aigua per hoste si fa una anàlisi detallada dels seus consums i pren mesures senzilles. Les raons morals són igualment convincents: l'aigua és un recurs limitat pel que els hotels tenen la responsabilitat de no utilitzar més del necessari. Són cada vegada més els hotels i allotjaments turístics preocupats pel medi ambient i molts fins i tot no havent estat dissenyats en els seus inicis com a tals, estan prenent mesures adequades per a complir els requisits propis de la sostenibilitat.
Empreses com Cenergist, especialitzades a desenvolupar programes d'estalvi d'aigua i energia per a fer complir els objectius d'eficiència de les empreses presenten solucions per reduir la pèrdua innecesaria d’aigua. Si vols saber més clica aquí.